Onze webshop is al te vinden op onze nieuwe website. De cursussen worden in de loop van deze maand overgezet.

De logopedische behandeling bij

Selectief mutisme

Janne

Enkele maanden geleden kreeg ik een mailtje van de mama van Mats met de boodschap: ‘Hij spreek niet goed’. Als logopedist weten we dat ‘niet goed spreken’ veel kan betekenen. Had hij problemen met zijn uitspraak? Taalproblemen? Was er misschien stotteren aanwezig? Hoe zat het met zijn stemgebruik?

Ik liet mama met Mats op gesprek komen en ze vertelde me dat Mats thuis honderduit vertelde, maar op school zweeg. Hij zei gewoonweg niets. Daar ging het belletje rinkelen. Ik stelde enkele bijvragen en deelde mijn vermoeden van selectief mutisme. Mama bevestigde dat ze zich helemaal kon vinden in dit vermoeden.

Maar dan…

  • Hoe begin je aan een therapie met een kind dat niet tegen je spreekt?
  • Welke tests neem je af?
  • Geef je ook therapie op school?
  • Wat als hij blijft zwijgen?
Doorheen de jaren volgde ik heel wat cursussen, studiedagen en las ik artikels over selectief mutisme. Ik vind kinderen met selectief mutisme enorm interessant en leuk om te behandelen. Waar ik bij andere doelgroepen soms struggle met het zien van vooruitgang, merk ik bij deze kinderen telkens weer succesmomenten. Langzaamaan beginnen deze kinderen te praten op plaatsen waar ze dat eerst nooit deden. En dat is echt fantastisch!

Is je antwoord op één of meerdere vragen 'ja'?
Dan is de videotraining 'De logopedische behandeling bij selectief mutisme' iets voor jou!

Na deze videotraining weet jij:

Wat houdt deze videotraining in?

Je kan meteen van start gaan!

Ben je er klaar voor?

Schrijf je nu in voor de videotraining 'De logopedische behandeling bij selectief mutisme'

€ 49

Volg zeker ook onze Instagrampagina voor gratis content over verschillende logopedische domeinen!